Afbeelding

Be Fair speelt gelijk, ASW verliest

Sport 379 keer gelezen

Waddinxveen – Zowel het spel als de prestaties van Be Fair laten een stijgende lijn zien. Zaterdag dwong de club middenmoter Oegstgeest tot gelijkspel: 1-1.

Voor Be Fair was het het tweede gelijkspel in korte tijd. Volgens trainer Martijn Peters kan een overwinning niet lang op zich laten wachten. “Ons veldspel wordt steeds beter en dat geldt ook voor de organisatie. We geven minder kansen weg.” De betere teamorganisatie loopt parallel in de invoering van een nieuw spelsysteem: 5-3-2. Dat systeem werd aanvankelijk uit nood geboren, maar is intussen omarmd. Peters: “Je ziet dat de spelers er vertrouwen uit halen.”
Tegen Oegstgeest zette Jaimy Grooteboer uit een pass van Mo el Azzouti Be Fair in de tweede helft op voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte de thuisclub gelijk. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansjes. Be Fair-doelman Jack Verzijl onderscheidde zich nog door een vrije trap uit zijn doel te tikken.
Zaterdag wacht Lugdunum, dat drie punten meer heeft. Een cruciale ontmoeting volgens Peters. “Het is een zespuntenwedstrijd.”

GSV-ASW: 4-1
ASW gaf de punten zaterdag niet cadeau aan GSV. De favoriete thuisclub, die zich veel getroostte om de formatie van Rick van Wijk onder de duim te krijgen, nam pas een kwartier voor tijd een beslissende afstand: 4-1.
ASW maakte in de openingsfase een frisse indruk. Met Ebony Overdijk terug tussen de palen werd de aanvalsopbouw van GSV goed verstoord. In de 20e minuut kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong via Andy de Mooij (0-1). Op slag van rust maakte de thuisclub echter gelijk. ASW verstopte zich ook in de tweede helft niet en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Dat leverde drie grote kansen op, waarvan twee in het eerste kwartier. Met enige ongeluk moest ASW de 2-1 slikken toen Robin Schroten de bal verkeerd op zijn hoofd kreeg en in eigen doel kopte (2-1).
De beslissing viel een kwartier voor tijd toen GSV Overdijk voor de derde keer wist te passeren. In de slotfase bepaalde de Goudse equipe de 4-1.