Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Archieffoto Hart van Holland&nbsp;</p>

Archieffoto Hart van Holland 

Belangrijke getuige in het vizier van fatale mishandeling Carlo Heuvelman

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Een mogelijk belangrijke getuige van de fatale mishandeling van de Waddinxveense Carlo Heuvelman op Mallorca in juli vorig jaar heeft zich na een oproep in het programma Opsporing Verzocht op dinsdag 18 januari gemeld. Dat laat de politie Gooi- en Vechtstreek op Twitter weten.

In het televisieprogramma werden herkenbare beelden getoond van een getuige van de mishandeling. In november werden in het programma al onherkenbare beelden getoond van de getuige, maar na die oproep had niemand zich gemeld. En dus werd hij nu herkenbaar in beeld gebracht. 

De recherche is in gesprek met hem, meldt de politie. Dat er herkenbare beelden van een getuige werden gedeeld is uitzonderlijk en volgens de politie ook een inbreuk op de privacy van de man. “Maar deze zaak heeft zo’n grote impact op de samenleving gehad, dat het Openbaar Ministerie het tonen van de foto van de getuige gerechtvaardigd vond”, zei een woordvoerder daar volgens de NOS over.

Het OM heeft in november al een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak waarbij Heuvelman en vrienden vorig jaar ‘s nachts ernstig werden mishandeld door een groep jongeren op de boulevard van de badplaats El Arenal op het Spaanse eiland Mallorca. Heuvelman overleed vier dagen later aan zijn verwondingen.

Inmiddels zijn er negen verdachten in beeld bij de politie. Ze maken deel uit van een grotere vriendengroep uit Hilversum en omgeving.

In november vond de eerste zitting plaats voor vijf verdachten die bij de mishandeling betrokken zouden zijn. De drie hoofdverdachten bekenden toen bijna alle geweldsincidenten, maar ontkenden betrokkenheid bij de dood van Heuvelman. Zij blijven voorlopig nog vastzitten. Twee andere verdachten mogen hun proces in vrijheid afwachten. 

Meer berichten