Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Burgemeester Nieuwenhuis komt een drankje doen bij Linq zodra het kan. (tekst: Nicole Lamers/foto: pr)</p>

Burgemeester Nieuwenhuis komt een drankje doen bij Linq zodra het kan. (tekst: Nicole Lamers/foto: pr)

Café Linq uit protest even open

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Even was ze heel link, eigenaresse Linda den Edel  van grand café Linq aan het Koningin Wilhelminaplein. Zo is te lezen op de website van haar bedrijf: ‘Ik ben Linq als je zelfs het recht tot demonstreren wordt ontnomen’. 

Uit protest dat de horeca na de versoepelingen van de lockdown niet open mocht, opende Den Edel zaterdag 15 januari toch de deuren van haar café voor een paar uur. Aan het eind van de middag stond de boa op de stoep en kreeg ze een officiële waarschuwing. 

Het was niet de enige uitbater die zaterdag uit protest open ging, ook horecagelegenheid Broer en Zus ging even open en ook hier bracht de boa een bezoek. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis: “Van Broer en Zus wist ik dat ze open wilden gaan uit protest. Ik ben daar vrijdag even naartoe gefietst om het er even met ze over te hebben en uit te leggen dat ik als burgemeester hun pijn heel goed begrijp, maar wel moest ingrijpen.”

Nieuwenhuis zegt bewust voor de meest milde sanctie te hebben gekozen: alleen een officiële waarschuwing en geen boete. “Ik begrijp heel goed dat bij velen het water tot aan 

de lippen staat. Zie maar eens dagelijks de rekeningen opstapelen op de hoek van je bar. Hij wist niet dat Linq ook open zou gaan. “Anders had ik ook daar van tevoren even een gesprek gehad en uitgelegd wat ik van plan was. Ik ben er echt weloverwogen mee bezig geweest. Nu kwam het bezoek van de boa natuurlijk toch een beetje rauw op hun dak.” 

Uiteindelijk is Nieuwenhuis maandag alsnog op zijn fiets gesprongen en heeft zijn verhaal gedaan aan Den Edel en vice versa. “Zoals dat in Waddinxveen gelukkig vaak gaat, was het een goed gesprek en zijn we in goede harmonie weer uit elkaar gegaan. Ik heb beloofd dat ik het eerste drankje bij Linq ga doen zodra de horeca weer open mag.”

Meer berichten