Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Ook een AED-kastje aan de Sparrengaarde werd vernield tijdens de jaarwisseling. (archiefbeeld)</p><p><br></p>

Ook een AED-kastje aan de Sparrengaarde werd vernield tijdens de jaarwisseling. (archiefbeeld)


VVD stelt vragen aan college over ‘rustige jaarwisseling’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Dat Waddinxveen elk jaar met steeds meer schade kampt na een jaarwisseling, is bij de fractie van de VVD in het verkeerde keelgat geschoten. De partij merkt op dat er een stijgende lijn is qua kostenpost, van 4.000 euro in 2019 tot 35.000 euro in het jaar 2020 en voor dit jaar wordt de schade geschat op 45.000 euro. 

Vorige week maakte de gemeente het bedrag bekend dat naar schatting betaald moet worden voor onder andere het vernieuwen van 39 prullenbakken en 20 straatkolken, die zijn opgeblazen of vernield tijdens de jaarwisseling terwijl er een (landelijk) vuurwerkverbod van kracht was.
De liberalen vragen zich af of de gemeente wellicht moet uitkijken naar een andere aanpak voor volgend jaar: misschien moet er het hele jaar door meer opmerkzaamheid zijn en aanpak van bepaalde groepen?

Ook wil de partij weten of de daders van het vandalisme in beeld zijn bij de politie en of de schade te verhalen is. Kijkende naar de schade heeft de partij er moeite mee dat de jaarwisseling door de hulpdiensten als ‘rustig’ werd omschreven en vraagt ze zich af of er misschien minder boa’s of politieagenten aanwezig. Ook wil de VVD weten hoeveel boetes of straffen zijn opgelegd.

Meer berichten