Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het voorlopig ontwerp van het nieuwe steunpunt.&nbsp;</p>

Het voorlopig ontwerp van het nieuwe steunpunt. 

Strooizoutpunt Coenecoop wordt compleet vernieuwd

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het regionale strooizoutpunt Coenecoop wordt na de winter volledig herbouwd. Het steunpunt vlakbij de Coenecoopbrug, waar strooiwagens hun zout ophalen om wegen sneeuw- en ijsvrij te houden, wordt in maart gedemonteerd.

Na de herbouw, die in oktober 2022 afgerond moet zijn, zal het punt veiliger en efficiënter zijn. Zo wordt de plek waar de vrachtauto’s van de strooiers (ont)koppelen ruimer ingericht. Daarnaast worden de ‘logistieke stromen’ van personen en auto’s op het terrein beter van elkaar gescheiden, zodat in het donker of bij slecht weer de veiligheid niet in het geding komt. Zuid-Holland heeft in totaal zes van dit soort strooizoutpunten.

Verder laat de provincie Zuid-Holland weten dat de strooiroutes voor dit seizoen weer geactualiseerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid zout die wordt gestrooid automatisch en plaatsafhankelijk wordt gereguleerd: bijvoorbeeld bij wegverbredingen bij bushaltes, versmallingen bij vluchtheuvels, bochten en rotondes. Daarmee wordt zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van de hoeveelheid zout en komt er zo min mogelijk zout in de berm en de natuur.

Meer berichten