Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Huidige lockdown raakt veel ondernemers.&nbsp;</p>

Huidige lockdown raakt veel ondernemers. 

PCW, CDA en OPW roepen op: ‘Bied ondernemers meer perspectief’

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De PCW, het CDA en Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW) hebben een brandbrief gestuurd naar het college. Daarin roepen zij burgemeester en wethouders dringend op om zich bij de komende regiovergadering sterk te maken voor meer perspectief voor ondernemers.

Door Erik van Leeuwen

PCW, CDA en OPW zeggen de brief te hebben gestuurd als reactie op de toenemende signalen van zorg over de toekomst van de winkelgebieden in Waddinxveen. “De huidige lockdown heeft vooral de lokale retail ondernemers opnieuw hard geraakt. Juist de decemberomzet is erg belangrijk en de abrupte aankondiging van de winkelsluiting is hard aangekomen.”
In de brief schrijven PCW, CDA en OPW dat zij zich ernstig zorgen maken over de gevolgen. “De stapeling van economische en financiële effecten is voor velen intussen hoog opgelopen. Voor sommige ondernemers zelfs zo hoog dat hun toekomst onzeker is geworden. Het gevolg daarvan voor de gemeente Waddinxveen en omliggende gemeenten kan op termijn een minder aantrekkelijk winkelaanbod, leegstand in het winkelcentrum en/of winkelstrips zijn.”
Daarnaast constateren de opstellers van de brief dat het begrip voor de maatregelen zienderogen afneemt. “Ondernemers zien met lede ogen toe dat de groothandels voor bijna iedereen open zijn en dat de verhouding tussen veilig winkelen tussen de essentiële en niet-essentiële winkels zoek raakt.”

Daarom pleiten de PCW en het CDA samen met het OPW voor veilig winkelen op korte termijn in alle winkels, zoals dat eerder is toegestaan; indien nodig via een afsprakensysteem. Voor de lange termijn is een duurzaam perspectief nodig, staat er in de brief. “Zolang de pandemie zich nog laat gelden, begrijpen wij dat er maatregelen nodig zijn om de schadelijke effecten hiervan tot een minimum te beperken. Dit geldt zeker ook voor ondernemers in de horeca, de kappers en vergelijkbare dienstverleners, de culturele sector en voor tal van andere activiteiten in Waddinxveen.”

PCW-fractievoorzitter Jannes Berghout, die het initiatief nam voor de brief, hoopt dat een oproep van Waddinxveen in de regio navolging krijgt. “Met andere gemeenten staan we sterker en is de kans groter dat we dit onder de aandacht kunnen brengen bij het kabinet.”
Het eerste college-overleg na het feestdagenreces staat deze week op het programma.

Meer berichten