Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Tot 15 januari kan de petitie voor een buurthuis in Triangel nog ondertekend worden. (tekst en foto: Nicole Lamers)</p>

Tot 15 januari kan de petitie voor een buurthuis in Triangel nog ondertekend worden. (tekst en foto: Nicole Lamers)

Niels Verdouw wil in Triangel ‘een koffiehuis met een missie’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Bewoner Niels Verdouw (29 jaar) van Park Triangel is een handtekeningenactie gestart voor het realiseren van een buurthuis in de Triangel. De petitie is inmiddels al bijna 350 keer ondertekend op donderdag 6 januari.

Volgens Verdouw wordt vanuit de gemeente nauwelijks tot geen actie ondernomen om het sociaal maatschappelijk leven in de wijk te bevorderen. Park Triangel groeit uit tot 3000 huizen, en heeft geen buurtcafé (of horecagelegenheid) waar men elkaar kan ontmoeten. Verdouw vindt dat zonde en zegt dat hij hierin niet alleen staat. “Veel bewoners van de Triangel komen uit de randstad en zijn opgegroeid met koffietentjes.” 

Verdouw heeft via YouTube een oproep gedaan aan de bewoners van de nieuwbouwwijk om de petitie op petitie.nl (zoek op buurtcafé en Triangel) te ondertekenen waarin gepleit wordt voor een buurthuis in de wijk. En om ook een vragenlijst in te vullen. Die laatste is vooral gericht op hoe zo’n koffiebar annex buurthuis eruit moet komen te zien, wat men er graag voor lunchgerechten zou willen hebben etcetera. Verdouw is van plan om ‘de koffiebar met een missie’, zelf te gaan runnen. Het moet echt een tent zijn waar je een goed bakkie kan krijgen, maar waar tevens het maatschappelijk belang wordt gediend. Dus met de opbrengst van het eten en het drinken, wil ik bijvoorbeeld iets voor jongeren organiseren. Het is geen onderneming met alleen een winstoogmerk. Zeer zeker niet zelfs.” 

Verdouw zegt ook al een plek in park Triangel op het oog te hebben, maar wil daar nog niets over zeggen. “Daarover wordt nog onderhandeld. Ik doe het ook niet alleen, ik word gesteund door andere ondernemers.” Op dit moment werkt Verdouw drie dagen als jongerenwerker en twee dagen als ZZP’er in de bouw. 

Hij woont al bijna vijf jaar in de Triangel. “Met heel veel plezier.” De oproep van Verdouw op YouTube is te bekijken via https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=FuNddP1lBTs


Meer berichten