Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het terrein waar mogelijk een appartementencomplex komt te staan met commerci&euml;le ruimtes daaronder. (tekst en foto: Nicole Lamers)</p>

Het terrein waar mogelijk een appartementencomplex komt te staan met commerciële ruimtes daaronder. (tekst en foto: Nicole Lamers)

Appartementencomplex en park bedacht voor locatie Beukenhof

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Op het braakliggend terrein tegenover het gemeentehuis van Waddinxveen, waar voorheen kinderdagverblijf De Boemel stond en geparkeerd wordt, komt een uitgestrekt complex met 25 appartementen en commerciële ruimtes daaronder. Dit is te lezen in het (ontwerp)bestemmingsplan dat door een adviesbureau in opdracht van de gemeente Waddinxveen is gemaakt. 

Tussen de woningen en het gemeentehuis in, is een park bedacht. De rest van het gebied zal voornamelijk benut worden voor parkeerplaatsen. 

De ontwikkeling vindt plaats in het kader van het Sleutelkwartier (het gebied tussen de brug en het spoor). De ontwikkeling bestaat uit 25 appartementen met daarbij op de begane grond aan de kant van de Kerkweg-Oost ruimte voor commerciële voorzieningen. Bij de appartementen worden 41 parkeerplaatsen gerealiseerd. Hiervan zijn 26 parkeerplaatsen openbaar. 

Tenslotte wordt in het plangebied de openbare ruimte voor het gemeentehuis (waar dus een park is gepland) en het nieuwe parkeerterrein met 83 parkeerplaatsen bij het gemeentehuis meegenomen. Om de ontwikkeling mogelijk te maken moest het bestemmingsplan worden herzien. Het plangebied ligt tussen de Stationsstraat, Kerkweg-Oost, Julianastraat en het gemeentehuis aan de Beukenhof.

Het appartementengebouw zal bestaan uit maximaal 25 woningen in de koopsector. Ongeveer 60 procent van de woningen valt in de categorie goedkope koop. Circa 30 procent valt in de categorie middeldure koop en circa 10 procent is dure koop. Hiermee worden, volgens de gemeente, vooral de starters op de woningmarkt bediend. Het complex wordt maximaal 13 meter hoog. Aan de kant van de Stationsweg wordt het gebouw maximaal 7 meter hoog waarna het trapsgewijs naar 13 meter toegaat. Aan de kant van de Kerkweg-Oost zal het appartementengebouw maximaal 11 meter zijn. Op de begane grond, aan de kant van de Kerkweg-Oost, wordt daarnaast ruimte geboden aan commerciële voorzieningen (dienstverlening, zakelijke dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen).

Meer berichten