Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De politie zal het aangetroffen vuurwerk vernietigen.</p>

De politie zal het aangetroffen vuurwerk vernietigen.

(Foto: Politie Basisteam Waddinxveen-Zuidplas)

Vuurwerkbekeuring maakt online veel reacties los

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Een politiebericht dat een aantal jongeren in Waddinxveen zijn bekeurd, waarvan één vuurwerk op zak had, heeft online veel reacties los gemaakt. Politieteam Waddinxveen-Zuidplas liet op dinsdag 28 december via Facebook weten dat ze vuurwerk in beslag hebben genomen en bekeuringen hebben uitgeschreven.

In het weekend van 25 en 26 december kreeg de politie een melding van overlast door vuurwerk in de buurt van Groensvoorde in Waddinxveen. Ter plaatse trof de politie naar eigen zeggen een groepje jongens aan. Na ontkenning dat de groep iets met de melding te maken zou hebben, viel er volgens het bericht een nitraat uit de zak van een van hen.

Hij bleek meer vuurwerk bij zich te hebben, en ook in het huis van de jongen werd een tas met vuurwerk gevonden. De jongen in kwestie werd aangehouden en, in afwachting van zijn straf, naar huis gestuurd. Twee andere jongens werden bekeurd omdat ze geen geldige identiteitsbewijzen konden tonen.

Op Facebook volgde een reeks reacties uiteenlopend van ‘goed werk’ tot ‘indien er niks gesloopt wordt, laat ze hun pleziertje hebben’. Het ene deel van reacties pleitte voor een hardere aanpak van vuurwerkoverlast en riep de politie op om beter te handhaven. Een ander deel vond het gevaar van het vuurwerk wel mee vallen; ‘vreselijk dat de politie ook dit nog afpakt van de jeugd’.

Meer berichten