Het diamanten echtpaar: Teuna en Cor Slinger.
Het diamanten echtpaar: Teuna en Cor Slinger.

‘Nieuwe knieën horen erbij als je 60 jaar getrouwd bent’

Human Interest 762 keer gelezen

Waddinxveen – Cor (83) en Teuna (81) Slinger-Van den Heuvel waren dinsdag 30 november 60 jaar getrouwd. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis bracht het paar een bezoek om een boeket te overhandigen en te feliciteren. Vanwege de coronamaatregelen blijft het feest bescheiden, maar de versiering niet. Zelfs in de hal van het appartementencomplex hangen ballonnen en slingers.

Door Annette van den Berg

Die ochtend hebben ze bezoek gehad van een paar van hun kinderen. Ze kregen een fotoboek met foto’s van de vijf kinderen en hun partners, de elf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. De vrouw des huizes verwacht dat ze het boek geregeld zal doorbladeren. 

Ze is blij dat ze allemaal zo goed met elkaar omgaan. Het diamanten paar prijst zich gelukkig dat alle kinderen in de buurt wonen. Het verst is Alphen aan den Rijn. Cor Slinger: “Gezien mantelzorg is dat wel fijn. Niet dat we dat veel nodig hebben, maar we worden toch ouder.” 

De Slingers zijn nog behoorlijk vitaal. Al hebben ze ook wel het een en ander meegemaakt. En allebei nieuwe knieën. “Dat is niet zo erg, dat hoort erbij.”

Bij de tijd
De echtelieden vinden dat hun huwelijk altijd goed is geweest. “Als je jong bent en samen kinderen hebt, raak je met elkaar verweven. Het is geven en nemen.” De Goudse Cor en de Capelse Teuna leerden elkaar kennen via catechisatie van de kerk.

Zestig jaar geleden kwamen ze in Waddinxveen terecht dankzij Cors werkgever, Kempkes Meubelmakerij. Die bezorgde het paar een appartementje aan de Juliana van Stolberglaan. Waddinxveen bevalt de familie Slinger uitstekend. De afgelopen 16 jaar wonen ze aan de Peter Zuidlaan. “Het is een blokkendoos, maar er wonen allemaal aardige mensen.” Ze hebben goed contact met hun buren. Volgens dochter Corine komt dat omdat haar moeder met iedereen een praatje maakt. 

Het enige nadeel is dat de lift van de flat geregeld buiten dienst is. “Zelf kunnen wij de trappen nog wel op en af, maar sommige mensen durven we niet meer uit te nodigen”, zegt Teuna Slinger. 

Het echtpaar probeert bij de tijd te blijven. Appen, telebankieren en YouTube hebben geen geheimen voor deze tachtigplussers. Binnenkort verloopt het rijbewijs van Slinger. “Verlengen is zoveel rompslomp. Daar begin ik niet meer aan.” Het echtpaar heeft nu een 45 km-autootje gekocht. Slinger noemt het een brommobiel, een pruttelpot. Handig voor de boodschappen en het bezoekje aan de kapper.