Burgemeester Nieuwenhuis: "Als we maar in gesprek blijven."
Burgemeester Nieuwenhuis: "Als we maar in gesprek blijven." Foto: archief

Wandelen of een spelletje spelen? Burgemeester wil Waddinxveners horen: ‘Klagen mag ook’

Human Interest 563 keer gelezen

Waddinxveen - Wie verlegen zit om een praatje, zijn beklag wil doen over wat dan ook, een wandeling wil maken of een spelletje met hem wil doen; het is burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis om het even. Als hij maar in contact blijft met de inwoners van Waddinxveen. Hij roept alle dorpelingen op om hem vooral te blijven mailen. 

Nicole Lamers

Alle coronamaatregelen maken het leven van veel mensen er de laatste tijd niet leuker op. Ook Nieuwenhuis werkt meer thuis dan hem lief is en ontmoet veel minder mensen dan dat hij normaliter zou doen. 

“De coronacrisis duurt nu zo’n anderhalf jaar en we gaan de tweede winter in met de zoveelste piek aan zieken en een coronawoordenboek dat nog altijd uitbreidt, nu met de term ‘avondlockdown’. Weer leveren we in op het ontmoeten van elkaar.”

Nieuwenhuis wil in verbinding blijven en horen wat er speelt en leeft in Waddinxveen. Dus iedereen mag ook reageren, van 8 tot 88 jaar. “Met kinderen ben ik nog wel regelmatig in contact en met ouderen die bijvoorbeeld zoveel jaar zijn getrouwd ook. Het is vooral die grote middengroep waar ik zeker een kop koffie mee wil gaan drinken of een wandeling mee wil maken. En ook mopperen mag. Als we maar in gesprek blijven.” 

Nieuwenhuis lijkt bijna emotioneel te worden als hij het heeft over steden als Rotterdam en de rellen die daar onlangs zijn geweest. “Ik zie steeds meer verdeeldheid in ons land en daar word ik echt heel verdrietig van. In Waddinxveen valt het nog mee, maar laten we in elk geval in gesprek blijven met elkaar.”

‘Tientallen reacties’
Heeft hij misschien een reden om zo’n emotionele oproep te doen, speelt er misschien toch iets meer op de achtergrond in Waddinxveen? Hij ontkent dit ten stelligst, maar tijdens een vergadering van het algemeen bestuur van de veiligheidsregio Hollands Midden komt hem een hoop ter ore.

Ook de toenemende polarisatie in de Tweede Kamer verontrust hem. “De verdeeldheid neemt toe en met een steeds scherpere toon.”

Wie een ontmoeting met Nieuwenhuis wel ziet zitten, kan mailen naar burgemeester@waddinxveen.nl. Hoeveel reacties hij verwacht? “Geen flauw idee. Ik hoop op enkele tientallen.”