Paul van Laak, de trainer van HCW.

HCW sluit eerste helft van competitie af met nul punten

Sport 313 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – De hockeyers van HC Waddinxveen hebben de eerste competitiehelft afgesloten met een 3-1 nederlaag bij Strawberries. Daardoor start de ploeg van Paul van Laak straks in maart met nul punten aan het tweede deel van het seizoen.

“We laten goede dingen zien, maar we belonen onszelf niet”, was de conclusie van Van Laak na de wedstrijd tegen Strawberries in Velsen.

‘We werden als het lelijke eendje van de afdeling gezien’

Tot diep in de slotfase bleef HCW in de wedstrijd. Pas een paar minuten voor tijd viel de beslissende goal van de thuisploeg.

Strawberries kwam in het eerste kwart op voorsprong uit een strafcorner. Daarna knokte HCW zich terug en maakte via Thomas van Veen gelijk. In het derde kwart verzilverde Strawberries de zoveelste strafcorner, waarna HCW op jacht ging naar een nieuwe gelijkmaker. Die kwam er echter niet.

Ondanks dat zijn team nog geen enkel punt pakte, blikte Paul van Laak tevreden terug op de eerste competitiehelft. “We werden aan het begin van het seizoen als een soort lelijk eendje van deze afdeling versleten. Inmiddels kunnen we alle tegenstanders goed partij bieden. Nu gaat het nog om dat laatste stapje: goed hockey omzetten in resultaat. Daar gaan we vanaf februari hard aan werken.”