Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Dit cijfer scoort de gemeente Waddinxveen, volgens inwoners

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De waardering van inwoners voor de inspanningen van de gemeente is de afgelopen twee jaar nauwelijks veranderd. Dat blijkt uit een recent uitgevoerde enquête onder duizend inwoners.

De inwoners moesten bij de enquête vragen beantwoorden over vier verschillende thema’s: woon- en leefomgeving, relatie inwoner/gemeente, gemeentelijke dienstverlening en zorg en welzijn. Daar kwam een gemiddeld cijfer uit van 6,5. Dat is te vergelijken met waarderingen van eerdere burgerpeilingen over ‘waar staat je gemeente’.

Opvallend is wel dat de respons deze keer met zeventien procent laag was. 5400 mensen kregen de mogelijkheid mee te doen aan de digitale enquête. Daarvan nam dus zeventien procent de moeite de vragenlijst in te vullen. Het was de eerste keer dat de peiling digitaal was. 

Verschil
Op de verschillende thema’s zijn wel verschillen in waarderingen.

De relatie inwoner/gemeente scoort het laagst met een 5,9. In 2019 was dat cijfer een 5,8.

32 procent van de inwoners die meededen aan de peiling geven aan niet tevreden te zijn over hoe Waddinxveen bestuurd wordt. Inwoners in de leeftijdsgroep 44-64 jaar zijn het meest kritisch.

De hoogste beoordeling bij het thema woon- en leefomgeving (6,6) wordt gegeven door de bewoners van de Vondel- en Oranjewijk.

Het leven in Waddinxveen (zorg en welzijn) wordt door inwoners beoordeeld met een 6,7. Inwoners van de wijken Zuidplas en Triangel geven gemiddeld het hoogste cijfer.

De eerstvolgende burgerpeiling is over vier jaar.

Meer berichten