Lorenzo Cafaro/Pixabay

Be Fair blijft in een vrije val

Sport 430 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Het lukt Be Fair maar niet een einde te maken aan de nederlagenserie. Ook zaterdag thuis tegen Aarlanderveen, nummer twee van de derde klasse, bleef de formatie van Martijn Peters met lege handen: 1-2.

Het was alweer de vijfde nederlaag op rij voor Be Fair, dat intussen is afgegleden naar de twaalfde plaats. Toch wanhoopt trainer Martijn Peters niet. “Het veldspel dat we lieten zien is bemoedigend. We verdienden minimaal gelijk te spelen, we zitten in een fase dat het ook niet meezit. Het spel was beter dan de afgelopen weken. Ik heb er vertrouwen in dat we dat snel kunnen omzetten in resultaten.”

Peters liet zaterdag tegen Aarlanderveen twee spelers debuteren. Vincent Molenaar speelde op de plaats van Lennart Cok, Mika Halsey kreeg een plaats toebedeeld op het middenveld. “Ik wilde met Mika wat meer zekerheid inbouwen”, zei Peters. “Hij zorgde voor balans in het elftal. Er zat sowieso wat meer energie in het elftal.”

Toch kwam Be Fair al snel op achterstand. Via Tom de Vos werd het evenwicht hersteld. Stefan Arnold zette aanvaller Devin Roos aan de rechterkant aan het werk en zijn afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van de meegelopen De Vos: 1-1.

Penalty
De tweede helft was een paar minuten oud of Be Fair keek opnieuw tegen een achterstand aan. Een aanvaller van Aarlanderveen ging in het strafschopgebied over een Waddinxveens been, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Vanaf de stip maakten de bezoekers geen fout: 1-2.

Be Fair had het daarna even lastig, maar richtte zich weer op. Tot een groot slotoffensief kwam het echter niet meer, omdat de krachten waren weggevloeid.