Afbeelding
Foto: Pixabay

Waddinxvener moet Zuidplas 1300 euro betalen voor opruimen illegaal vuurwerk

Algemeen 659 keer gelezen

Zuidplas/Waddinxveen - Een man uit Waddinxveen moet bijna 1300 euro betalen, nadat de gemeente Zuidplas eind vorig jaar 240 kilo illegaal vuurwerk liet opruimen. Dat heeft de gemeente maandag in een persbericht laten weten. Het vuurwerk werd in december bij een controle door gemeente, politie en Omgevingsdienst Midden-Holland gevonden in een pand in Zevenhuizen.

Omdat er volgens de gemeente sprake was van illegaal vuurwerk en niet werd voldaan aan de opslageisen voor vuurwerk, schakelde het controleteam een gespecialiseerd bedrijf in om het veilig af te voeren. 

De gemeente legt uit daarmee spoedeisende bestuursdwang te hebben toegepast; de situatie wordt veilig gemaakt en de overtreder draait op voor de kosten. Dat staat los van een strafrechtelijk gevolg door politie en het Openbaar Ministerie.

“Dit had vreselijk mis kunnen gaan”, licht een medewerker van het team Veiligheid van de gemeente Zuidplas toe. “Niemand weet dat zo’n grote hoeveelheid zwaar vuurwerk daar ligt. Ook hulpdiensten niet die in geval van een ongeval of brand het pand binnengaan. Ook voor de omgeving was het gevaarlijk.”

De overtreder in kwestie maakte bezwaar tegen het bestuursdwangbesluit en tegen de hoogte van de kosten. 

In beide zaken oordeelde de commissie bezwaarschriften van de gemeente dat terecht is ingegrepen. Ook de in rekening gebrachte kosten staan in verhouding tot de genomen maatregelen.