Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Souburgh is van binnen al gestript.</p>

Souburgh is van binnen al gestript.

(Foto: Nicole Lamers)

Souburgh maakt desolate indruk aan vooravond van sloop

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Lege kamers, kapotte ruiten en verdwaalde bloempotten. Dat is wat nu nog over is van zorgcentrum Souburgh. Het pand gaat gesloopt worden en is van binnen al voor een ver stuk gestript. Om het pand staan bouwhekken. De bewoners zijn een poos geleden al tijdelijk ondergebracht in De Rietkraag in Gouda.

Nicole Lamers

Alle zorgcomplexen van Zorgpartners Midden-Holland worden de komende jaren vernieuwd en gerenoveerd. Souburgh, waarvan nu nog alleen het geraamte staat, was altijd bestemd voor 80 cliënten. Deze capaciteit en de omvang blijft in het nieuwe gebouw nagenoeg hetzelfde. 

De nieuwbouw wordt gerealiseerd in drie torens die met elkaar verbonden zijn. Op de begane grond komt het restaurant, de dagbesteding en diverse kantoren. Het komt te staan op vrijwel dezelfde plek als nu. Dat het zorgcentrum niet meer voldeed had te maken met ouderdom. De huisvesting was 55 jaar oud en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. 

Directeur Sytske Seetz gaf eerder al aan dat de focus straks ligt op kleinschalig wonen waarbij iedere bewoner een eenpersoonsappartement met eigen wc- en doucheruimte krijgt. Daarnaast biedt elk appartement de ruimte om complexe zorg te bieden.

Souburgh heeft het voornemen om elke dag vers te koken en hiernaast een sociale wijkfunctie te bekleden. “Dat is een belangrijk speerpunt. Straks is het mogelijk dat mensen uit de wijk hier een maaltijd kunnen nuttigen of deelnemen aan activiteiten.”

De dagbesteding vindt tijdelijk plaats in het sportcomplex van voetbalvereniging Be Fair. 

Ontmoeten
Het nieuwe zorgcentrum zal straks plaats bieden aan afdelingen voor dementie, somatiek en crisiszorg, evenals een restaurant, voorzieningen en dagbehandeling waar activiteit en ontmoeting centraal staan voor zowel de bewoners als omwonenden.

De daadwerkelijke sloop van het huidige zorgcomplex begint, volgens de planning, in december. Het nieuwe complex staat er naar verwachting in februari 2023.

Meer berichten