Logo hartvanwaddinxveen.nl

Waddinxveen en buurgemeente positief gestemd over Brugweg

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Er zijn geen tegenstrijdige belangen met buurgemeente Bodegraven-Reeuwijk over de oplossing voor de drukke Brugweg. Dat zeiden de betrokken wethouders tijdens een persgesprek over Beter Bereikbaar Gouwe in Boskoop op 11 november. 

Myriam Dijck

Al jaren klagen bewoners van de Brugweg over de drukke, onveilige situatie voor hun deur, onder andere omdat er op de smalle weg veel vrachtwagens en fietsers rijden. Veel van het doorgaande (vracht)verkeer komt uit Reeuwijk-Dorp. Dit voorjaar stonden gemeenten Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk nog lijnrecht tegenover elkaar. 

Een extra ontsluiting ten oosten van Reeuwijk werd breed gesteund door de raad van Waddinxveen maar niet door de raad van Bodegraven-Reeuwijk. Inmiddels hebben de gemeenten afgelopen september een samenwerkingsovereenkomst getekend. 

Er wordt een nieuw onderzoek gestart naar de beste oplossing voor de situatie. Daarbij meldde wethouder Schippers dat alle oude onderzoeken hierin worden meegenomen. “Wij willen beiden hetzelfde, namelijk dat de verkeersproblematiek wordt opgelost.” 

Meer berichten