Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Uit: het stedenbouwkundig plan voor t Suyt II.</p>

Uit: het stedenbouwkundig plan voor t Suyt II.

(Foto: ECHO)

WeWa vindt dat Waddinxveen wel een keer is uitgegroeid

  •   keer gelezen

Waddinxveen – ‘Er is een grens aan de groei van Waddinxveen’, vindt WeWa. Fractievoorzitter Sylvia Vink stelde tijdens de begrotingsvergadering dat Waddinxveen een keer is uitgegroeid.

Waddinxveen telt momenteel ruim 31.000 inwoners. Dat aantal zal de komende jaren nog flink stijgen. Woonwijk Triangel is halverwege de bouw, ’t Suyt 2 moet nog worden gebouwd en binnenkort worden de plannen gepresenteerd voor de Noordkade, waar zo’n zestienhonderd woningen moeten verrijzen. 

De verwachting is dat Waddinxveen richting de veertigduizend inwoners gaat, als deze projecten zijn gerealiseerd. Dat is volgens Vink een mooi moment om een keuze te maken. Haar partij weet het al: “Alleen bouwen in de bestaande contouren en niet meer daarbuiten. Groen moet groen blijven.”

Ook PCW is van mening dat er in de toekomst alleen binnenstedelijk gebouwd moet worden. Fractievoorzitter Jannes Berghout wijst daarbij op de eigenheid van het gebied. “Waddinxveen wordt omringd door agrariërs en tuinders. Laten we dat zo houden.”

Berghout wil dat de gemeenteraad de komende periode goed gaat nadenken over de groei. PCW, maar ook andere partijen vinden dat de groei van Waddinxveen niet los gezien kan worden van de groei van voorzieningen. “Het begint nu al op plekken te knellen”, zei Berghout. “Neem voetbalvereniging Be Fair, dat snel meer leden heeft. De club heeft onlangs een brandbrief gestuurd over de trainings- en wedstrijdcapaciteit.” 

Volgens Henry ten Zijthoff (PvdA/GroenLinks) is er weinig aandacht voor de algemene voorzieningen die door toename van het inwonertal met groei geconfronteerd worden. “Het gaat over sport, cultuur en jeugd. Investeringen zijn van groot belang voor het welzijn van onze inwoners.” 

De partij pleitte tijdens de begrotingsvergadering voor een eigen plek voor jongeren. Andere partijen willen eerst het onderzoek afwachten van de gemeente naar welke behoeften er zijn.

Meer berichten