Afbeelding

PCW bezorgd om groeiende wachtlijsten bij leszwemmen in De Sniep

Algemeen 436 keer gelezen

Waddinxveen – PCW-fractievoorzitter Jannes Berghout heeft nogmaals zijn zorg uitgesproken over de lange wachtlijsten voor het leszwemmen in zwembad De Sniep. “Sommige ouders wachten al meer dan een jaar, dat kan écht niet.”

Berghout vroeg verantwoordelijk wethouder Brigitte Leferink in juni om iets te doen aan de lange wachtlijsten. Die waren destijds fors opgelopen door de gevolgen van de coronamaatregelen. De Sniep besloot in de zomervakantie extra lessen te geven. Daardoor konden 21 kinderen afzwemmen. 

Sindsdien is de wachtlijst echter weer opgelopen. In een schrijven aan de raad laat de wethouder weten dat 605 kinderen op de wachtlijst staan voor het halen voor hun A-diploma, 115 kinderen voor hun B-diploma en 22 voor het C-diploma. De wachtlijst voor het A-diploma is sinds eind juni opgelopen met 189 kinderen. 

De wethouder schrijft dat er momenteel 52 lesgroepen zijn van elf kinderen.

Elders problemen kleiner
Berghout maakt zich grote zorgen over deze ontwikkeling. “We moeten meer doen, anders wordt de wachtlijst alleen maar langer.”

Hij heeft het idee dat bij andere gemeenten het probleem minder groot is. “We groeien als gemeente hard en duidelijk is dat de capaciteit niet voldoende is. In december komt het college met een voorstel voor een nieuw zwembad en we zullen daarbij op de groei van het inwonertal moeten inspelen.”

Extra lesgroepen
Volgens de wethouder doet De Sniep er alles aan om in te lopen door tijdelijk extra lesgroepen in te plannen. Leferink zegt ook dat de wachttijd kan oplopen omdat ouders meer voorkeurstijden hebben. De Sniep wil in de kerstvakantie ook extra zwemlessen gaan geven.

Nieuw zwembad
Onlangs is door het college van Waddinxveen overigens gekozen voor de bouw van een nieuw zwembad als De Sniep op is. Burgemeester en wethouders hebben zich al uitgesproken voor een nieuw zwembad met in elk geval een wedstrijdbad en doelgroepenbad.

De gemeenteraad neemt 15 december een besluit over de toekomst van het zwembad.