Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Station Waddinxveen. (archieffoto Hart van Holland)</p>

Station Waddinxveen. (archieffoto Hart van Holland)

‘Treinstoringen op de agenda gezet’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Om treinstoringen zoveel mogelijk te voorkomen zijn onder andere de printplaten in de spoorbruggen bij Gouda vervangen en gaat er gesnoeid worden langs het spoor.  

Deze antwoorden kreeg de VVD-fractie van het Waddinxveens college nadat de partij openlijk vraagtekens had gezet bij het ‘succesvolle’ R-net. Volgens raadslid Van Helden zijn er veel en vaak langdurige storingen en uitval. Die zijn bij het college van burgemeester en wethouders ook bekend. 

Volgens het college is vanuit de NS toegezegd dat de zogenoemde rituitval op de agenda van de stuurgroep zal worden geplaatst. 

De storingen hebben diverse oorzaken. Soms gaat het om moeilijk traceerbare storingen, maar ook heeft zes keer eenzelfde suïcidaal persoon bij het spoor gestaan. Na onder andere een gesprek met de instelling waar deze persoon verbleef, gaat het beter.

Snoeien
En dan ligt er nog een snoeiplan. Volgens de NS staan de bomen op veilige afstand van het spoor, maar als het gaat stormen wil er nog wel eens een boom of tak op het spoor terecht komen.  

Eind dit jaar gaat ProRail aan de slag met de snoeischaar specifiek langs het spoor op het traject Alphen-Gouda. 

Meer berichten