Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>In het gebied is volgens de stedenbouwkundige visie ruimte voor 1500 woningen, waarvan de helft midden- en sociale huur.</p>

In het gebied is volgens de stedenbouwkundige visie ruimte voor 1500 woningen, waarvan de helft midden- en sociale huur.

(Foto: Myriam Dijck)

PvdA/GroenLinks wil 500 sociale woningen aan de Noordkade

  •   keer gelezen

Waddinxveen – PvdA/GroenLinks eist voor de ontwikkeling aan de Noordkade vijfhonderd sociale huurwoningen. “In Triangel is niets meer te halen, dus richten we ons op de Noordkade”, aldus raadslid Henry ten Zijthoff.

Ten Zijthoff, in 2018 en 2019 nog wethouder, zei dat de PvdA/GroenLinks door de handen van Triangel af te trekken een ‘pijnlijk besluit’ heeft moeten nemen. “Alles ligt daar vast. Maar er blijft en is een enorm tekort aan betaalbare woningen.”

Hij richt zich met PvdA/GroenLinks op een grote ontwikkeling aan de Noordkade, waar bedrijven plaats moeten maken voor woningbouw. De eerste stappen van ontwikkeling zijn al gezet.

Wethouder Martijn Kortleven reageerde ‘neutraal’ op de eis van PvdA/GroenLinks. “Wij volgen de woonvisie en daarin staat: dertig procent sociaal. Als er vijfhonderd sociale huurwoningen moeten worden gebouwd, betekent dat ingezet moet worden op een totaal van 1650 woningen. Als u echt voor die vijfhonderd woningen wil gaan, dan moet u dat ook duidelijk laten merken bij de beoordeling van de stedenbouwkundige visie en de intentie- en samenwerkingsovereenkomst met de initiatiefnemers.”

Stedenbouwkundige visie
In opdracht van de gemeente is samen met de eigenaren van de drie grootste ontwikkellocaties in het gebied een stedenbouwkundige visie opgesteld. Hierin staat hoe het gebied er straks moet gaan uitzien.

Volgens de gemeente is de Noordkade nu moeilijk bereikbaar voor vrachtverkeer en zijn de gebouwen toe aan vernieuwing. Een aantal bedrijven is bereid om te verhuizen waardoor woningbouw nu mogelijk is. Alle bestaande woningen in het gebied blijven. 

In een persbericht heeft de gemeente laten weten dat in de stedenbouwkundige visie ruimte is voor tenminste 1500 nieuwe woningen. Hiervan is de helft midden- en sociale huur. De monumenten en gebouwen van historische waarde blijven bewaard. Ook wordt rekening gehouden met fietsers en wandelaars en is veel groen en water ingetekend.

Meer berichten