Afbeelding

Triangel sluit af met 22 procent sociale woningbouw

Algemeen 500 keer gelezen

Waddinxveen - Triangel voldoet wel degelijk aan de minimale doelstelling wat betreft het aantal sociale woningen. “Als de woonwijk klaar is, is 22 procent van het woningbouwprogramma sociaal”, zei wethouder Martijn Kortleven vorige week tijdens de raadscommissie. 

Hij reageerde daarmee op kritiek van het CDA dat er in Triangel veel te weinig sociale en bereikbare woningen worden en zijn gebouwd. In oktober noemde CDA-raadslid Frans Schwiebbe een getal van acht procent. 

Bij het vaststellen van het moederplan voor Triangel in 2008 werd afgesproken dat 20 procent van de te bouwen woningen in Triangel sociale woningen zouden zijn. In de samenwerkingsovereenkomst met GEM Triangel wordt de sociale sector gedefinieerd als ‘bereikbare woningen’. Daarmee wordt sociale huur en maatschappelijk gebonden eigendom (mge) bedoeld.

Uit de lijst van gerealiseerde en nog te realiseren woningen van april dit jaar, blijkt dat het aantal eengezinswoningen en meergezinswoningen in de sociale huur respectievelijk 44 en 233 bedraagt. Het aantal mge-woningen is 318, het aantal mge-meergezinswoningen 27. 

In totaal gaat het om 622 woningen, op een totaal van 2885 woningen, wat gelijk staat aan 22 procent. “We houden ons dus aan wat we hebben afgesproken en wat de gemeenteraad heeft vastgesteld”, reageert Kortleven.