Afbeelding
Foto: Gerd Altmann/Pixabay

Hulp tegen energiearmoede, motie in de maak

Algemeen 265 keer gelezen

Waddinxveen – PvdA/GroenLinks wil dat de gemeente inwoners met een laag inkomen en andere kwetsbare Waddinxveners gaat helpen als zij in financiële problemen komen door een te hoge energierekening.

Erik van Leeuwen

Raadslid Martin Kraaijestein kondigde tijdens een commissievergadering op 2 november aan binnenkort met een motie te komen om de energiearmoede lokaal te lijf gaan. Door de enorme stijging van tarieven voor aardgas dreigen de energierekeningen komend jaar honderden euro’s hoger uit te vallen. “Daardoor komen inwoners met de laagste inkomens in de problemen”, aldus Kraaijestein. 

Het kabinet heeft al een bedrag ter beschikking gesteld ter compensatie maar dat is volgens PvdA/GroenLinks niet genoeg.

Motie
De andere fracties in de raad hebben wel oren naar de motie. In de motie zal het college worden gevraagd om te onderzoeken op welke manieren inwoners met een laag inkomen gecompenseerd kunnen worden. D66 vroeg, met het oog op de naderende winter, wel om snelle actie. “In april heeft het minder zin”, aldus fractievoorzitter Juliette Brandenburg.