Vrijwilligers zitten te popelen om (weer) met een maatje te kunnen gaan fietsen.
Vrijwilligers zitten te popelen om (weer) met een maatje te kunnen gaan fietsen.

Maatjes krijgen fiets (à 12.000 euro) met snufjes

Human Interest 400 keer gelezen

Waddinxveen – De eerste elektrische duofiets voor de Stichting Fietsmaatjes Waddinxveen is een feit. Vrijwilligers van de stichting en andere geïnteresseerden kwamen zaterdag 6 november samen om de uitreiking van de fiets bij te wonen.

Door Marlies de Baare 

“De duofiets, die 12.000 euro kostte, is door alle bijzondere snufjes perfect voor de stichting”, weet Huub Huijten, hoofd communicatie en pr bij Stichting Fietsmaatjes. Het speciale aan de fiets is dat de bestuurder en de bijrijder naast elkaar zitten. De fiets is wel wat aan de brede kant, legt Huijten uit. “Met een breedte van 1,13 meter zullen smalle fietspaden lastig begaanbaar zijn, maar de reguliere fietspaden moeten geen probleem zijn.”

Stichting Fietsmaatjes wil ervoor zorgen dat iedereen die niet alleen kan fietsen of zich onzeker voelt, weer kan genieten van fietsen. “Door de combinatie van buiten zijn, beweging en het hebben van contact kan het welzijn van een mens toenemen, dat maakt het fietsuitje ook zo bijzonder”, vindt hij. “Het fijne aan deze duofiets is dat de bijrijder niet verplicht is om mee te trappen, je kunt dus ook een ritje maken terwijl je rustig zit”, benadrukt Huijten.

Groei
“Bij de stichting hebben zich al 35 vrijwilligers en 14 gasten aangemeld. En,” grapt voorzitter Jac Bost, “toen hadden we nog niet eens de fiets, dus ik verwacht dat het aantal alleen nog maar zal groeien.”

Er zijn momenteel negen vaste duo’s. Edie Paauw en Greet Huls zijn één van deze koppels. De twee vriendinnen wachtten al met smart op de fiets. “Een jaar geleden konden we nog gebruik maken van de huurfiets maar dat stopte, dus we hebben nu heel veel zin om eindelijk weer een rondje te gaan maken samen”, zegt Huls enthousiast.