Trainer Justin Sterk was tevreden over zijn elftal. Foto: archief

Verliezend ASW maakt het Haastrecht lastig tot slotfase

Sport 297 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft zijn huid duur verkocht bij Haastrecht. De koploper van de vierde klasse C moest knokken voor de winst en liep pas in de slotfase uit naar de 5-2 zege.

ASW, dat nog altijd de nodige spelers miste, toonde in Haastrecht weinig ontzag voor de thuisploeg, die grote moeite had om vat te krijgen op het spel van de bezoekers. ASW was sterk in de duels en kwam ook voetballend goed voor de dag. De 0-1 voorsprong, door een doelpunt van Andy de Mooij, was niet eens heel verrassend.

Ook na de gelijkmaker van Haastrecht bleef ASW goed meevoetballen en dat resulteerde in een nieuwe voorsprong via Justin van Holy. Vlak voor rust kwam Haastrecht voor de tweede maal langszij.

Vijf minuten in de tweede helft kwam ASW ongelukkig op achterstand toen een Haastrechtse corner via de knie van aanvaller Sander Karis achter keeper Ebone Overdijk in het doel verdween (3-2).

De ploeg van trainers Justin Sterk en Rick van Wijk gaf zich niet gewonnen. Justin van Holy had de 3-3 op zijn schoen, maar in de slotfase viel toch het doek voor ASW: 5-2.