Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Zo&euml; van Velzen startte haar wielercarri&egrave;re met de Dikke Banden Race voor kinderen, tijdens de Wielerronde van Waddinxveen.</p>

Zoë van Velzen startte haar wielercarrière met de Dikke Banden Race voor kinderen, tijdens de Wielerronde van Waddinxveen.

(Foto: TalentNED)

‘Hopelijk keert Wielerronde van Waddinxveen in 2022 terug’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Als het aan voorzitter Hans Moons ligt, keert de Wielerronde van Waddinxveen op tweede paasdag (in 2022 op 18 april) terug. “Maar dan moet dit met het oog op corona wel mogelijk zijn en is de medewerking van de gemeente Waddinxveen vereist.”

In 2020 en dit jaar ging de wielerronde wegens corona niet door. Waarom Moons in een persbericht er nu al aandacht voor vraagt? “Omdat dit evenement duur is en niet zonder steun van sponsoren kan”, laat hij weten. “We moeten zo snel mogelijk bedrijven bezoeken en bovendien hebben we vrijwilligers nodig. Die hopen we te vinden in de Triangel waar we een mooi, lang parcours van een kilometer of drie kunnen uitzetten.” 

Liefde
Volgens Moons beschikt de regio over goede renners. Hij noemt Zoë van Velzen uit Waddinxveen, die onlangs het Nederlands Kampioenschap in Drenthe als vierde afsloot. “De start van mijn wielercarrière was de Dikke Banden Race voor kinderen bij de Wielerronde van Waddinxveen”, laat Van Velzen weten. “De voorzitter van de ronde gaf me toen het advies om bij wielerclub Excelsior in Gouda te gaan trainen. Dat deed ik en ik werd meteen gegrepen door de wielersport. Die liefde is nooit meer overgegaan.”

Haar dorpsgenoot en master Marvin Steenbergen ziet ook naar de wielerronde uit en dat geldt ook voor het strijdlustige Boskoopse trio Roy Hoogendoorn, Mathijs de Leng en Frits van Gemeren.

Deborah Veerman, Arno Kleinjan en criteriumspecialist Remco Schouten zijn Goudse prijswinnaars. 

,,Omdat er in Gouda en Boskoop geen nationale koersen op een stratenparcours zijn, is dit voor hen een thuiswedstrijd”, weet Moons. “Prettig voor de toeschouwers, die daardoor verzekerd zijn van spannende races. Het is de bedoeling om nationale toppers te laten starten en indien mogelijk ook buitenlandse deelnemers.” 

Mogelijke liefhebbers voor een vrijwilligersfunctie kunnen zich melden via e-mail: hans-moons@hotmail.com.

Meer berichten