Korbis kende tegen Swift in de eerste helft een bliksemstart.
Korbis kende tegen Swift in de eerste helft een bliksemstart.

Korbis kan de batterij opladen

Sport 293 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – De laatste wedstrijd van het eerste deel van de veldcompetitie eindigde voor Korbis zoals de vorige zeven: met een nederlaag. Swift Amsterdam schrok even van de Waddinxveense bliksemstart, maar was daarna oppermachtig: 8-15.

Het duel met de hoofdstedelingen was voor Korbis de eerste helft van het veldseizoen in een notendop. Verdedigend stond de ploeg van trainer Jan Willem Hofman haar mannetje, in aanvallend opzicht schoot het duidelijk tekort. Korbis kwam voor eigen publiek nog wel flitsend uit de startblokken. Binnen tien minuten scoorde de thuisploeg vier keer en leidde verrassend met 4-1. 

Daarna sloeg een lange doelpuntendroogte toe met een half uur geen rake schoten en toen Korbis pas in de slotfase weer ging scoren, was Swift al zeker van de zege. “We vervielen toch weer in het oude spelletje”, constateerde Hofman. “We begonnen met veel tempo en gevarieerd spel, daarna verdween de verrassing. Het werd te statisch en daardoor eenvoudiger voor Swift te verdedigen. Jammer, want we verdedigden, zoals het hele seizoen, prima. We hadden afgesproken erbovenop te zitten en dat zaten we”, aldus Hofman.

Korbis ruilt binnenkort het veld in voor de zaal. Dat betekent voor de Waddinxveense hoofdmacht ook andere perspectieven. Van speelbal in de eerste klasse op het veld hoopt Korbis in de tweede klasse van de zaal mee te draaien in de middenmoot. “Het is niet realistisch om te denken dat we fluitend wedstrijden gaan winnen, omdat we in de zaal een klasse lager spelen. De tegenstand is minder, maar ook in de zaalcompetitie spelen goede teams, bijvoorbeeld Phoenix, dat ook op het veld in onze poule zit.”

Hofman hoopt dat zijn ploeg snel weer tot winnen komt. “We zijn het wel een beetje verleerd hoe dat moet. Daarom is het belangrijk om fris aan de voorbereiding te beginnen. Deze week trainen we daarom niet en kan iedereen even andere dingen doen. Daarna spelen we twee oefenwedstrijden en beginnen we op 27 november aan de competitie.”