Joop van der Heide probeert met een sliding een aanvaller van Alphia af te stoppen. Foto: Stef Hoogendijk

Be Fair heeft het thuis nog niet

Sport 345 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen - Be Fair wacht thuis nog op de eerste punten. De ploeg van trainer Martijn Peters verloor zaterdag op sportpark ’t Suyt met 1-2 van Alphia en miste daardoor de kans op aansluiting met de top van de derde klasse.

Door Erik van Leeuwen

Be Fair had na het onnodige verlies op de eerste speeldag tegen CVC Reeuwijk, waarin het een 2-0 voorsprong verspeelde, het moreel opgekrikt door uitzeges tegen Gouda en FC VVC. Een derde overwinning op rij zou de formatie van trainer Martijn Peters bij de top drie van de ranglijst brengen.

Be Fair kon voor eigen publiek in aanvallend opzicht echter lange tijd geen vuist maken. “We zijn nog steeds erg onrustig aan de bal”, herhaalde de trainer. “Daardoor lukt het ons niet of nauwelijks om tot een goede aanvalsopbouw te komen. Het is nog te slordig.”

Alphia kwam in de eerste helft op voorsprong door een schot van afstand dat met behulp van de paal in het doel achter keeper Robbert Plugge verdween. Na de pauze probeerde Be Fair de druk op het Alphense doel op te voeren, maar scoorden de bezoekers na een kwartier uit de counter: 0-2.

Be Fair gaf niet op en kwam via Haitam el Harti op 1-2, maar verder kwam de ploeg niet. In de tweede helft viel nog wel Mo el Azzouti in. De aanvaller is door de KNVB vrijgegeven na een lange overschrijvingsprocedure.

“Met Mo hebben we wat meer keus voorin”, zei Peters, die blij is met de terugkeer van de Waddinxvener. “Hij is 31 en een ervaren speler die met Be Fair nog in de tweede klasse heeft gespeeld. Hij stond bij Overmaas ingeschreven en omdat de overschrijvingsdatum al was overschreden, moesten we de lange weg bewandelen om hem speelgerechtigd te krijgen. Hij traint pas weer sinds twee weken mee, maar met zijn ervaring kan hij dit seizoen van grote waarde zijn voor ons”, aldus Peters.