Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Koningin Wilhelminaplein.</p>

Koningin Wilhelminaplein.

(Foto: Google Streetview)

Rotonde KW-plein definitief van de baan

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Een meerderheid van de gemeenteraad steunt het college om bij het Koningin Wilhelminaplein te kiezen voor een nieuwe verkeerslichtinstallatie (VRI) in plaats van het aanleggen van een rotonde.

De huidige installatie is er slecht aan toe en moet worden vervangen. PCW wilde uitstel van de besluitvorming, omdat de grootste fractie van de raad een cijfermatige onderbouwing mist voor vervanging van de verkeerslichtinstallatie. 

Raadslid Hans van Mourik vindt dat het college vooral heeft gekeken naar het financiële aspect en niet naar de veiligheid. Hij stelt dat een rotonde vrijwel altijd veiliger is. “Het is een verkeersintensief kruispunt en we hadden als gemeenteraad graag cijfers en hoeveelheden gezien waarop de voorkeur voor de VRI is gebaseerd”, liet hij weten.

Eerder had de gemeenteraad het college in een motie opgeroepen om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een rotonde op het KW-plein. Uit dat onderzoek kwam volgens wethouder Kirsten Schippers dat er onvoldoende ruimte is voor een volwaardige rotonde. “Het maximale was een enkelstrooksrotonde.” 

Met de ontwikkelingen in het gebied - woningbouw aan de Noordkade - en de toename van de verkeersintensiteit vreest de gemeente dat de capaciteit in de toekomst onvoldoende is. “Dan de rotonde weer aanpassen zou pas echt kapitaalvernietiging zijn”, aldus Schippers.

Meer berichten