Paul van Laak, de trainer van HCW.
Paul van Laak, de trainer van HCW.

Trainer HCW schuldbewust na 6-0

Sport 592 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – De nederlagen van HC Waddinxveen worden met de week kleiner. Na 10-0 en 9-0 verloren de Waddinxveners zondag met 6-0 van Castricum. “Geflatteerd”, vond trainer Paul van Laak. “Ik neem de schuld op mij.”

Door Erik van Leeuwen

Van Laak verweet zichzelf na afloop overmoedigheid, want bij een 3-0 stand aan het begin van de vierde kwart stuurde hij zijn team met een offensieve opdracht het veld in. “Dat resulteerde in vijf minuten chaos en nog drie doelpunten tegen. Ik kreeg na afloop van de jongens het verwijt dat als we op dezelfde voet waren doorgegaan, het 3-0 of 4-0 was geworden. Daarin hebben ze gelijk.”

Van Laak: “We kregen in het derde kwart nog aardig wat kansen en ik dacht: als we nog even wat gas geven kunnen we misschien nog één of twee keer scoren. Niet slim. Nu werd het alsnog 6-0.”

Van Laak is wel te spreken over de progressie die HCW in de eerste weken van de competitie maakt. “In vergelijking met de duels met Kraaien en Nieuwegein verdedigden we niet alleen maar, we hebben nu zeker een kwart op de helft van de tegenstander gespeeld. Het gaat steeds beter, we komen ook steeds dichter bij een doelpunt. We hebben een zwaar blok van drie wedstrijden gehad. We beginnen nu aan het tweede blok waarin ik verwacht dat we meer kansen hebben.”