Be Fair kreeg tegen CVC Reeuwijk geen loon naar werken.
Be Fair kreeg tegen CVC Reeuwijk geen loon naar werken.

ASW kansloos, Be Fair ontgoocheld

Sport 485 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair en ASW zijn bij de start van de competitie met lege handen gebleven. De nederlaag van ASW tegen Floreant was ingecalculeerd (0-5), twee kilometer verder was Be Fair ontgoocheld na het 2-3 verlies tegen CVC Reeuwijk. In de slotfase werd een 2-0 voorsprong weggegeven.

Door Erik van Leeuwen

De Waddinxveense derdeklasser speelde ruim 75 minuten een puike partij. CVC Reeuwijk kwam er niet aan te pas en Be Fair leidde verdiend door treffers van Tom de Vos en Rens Blok. Een fout van doelman Robert Plug, die een voorzet uit zijn handen liet glippen, was het begin van een dramatisch slot van drie bedrijven. Aan het einde van de rit stond Be Fair met lege handen en was het volop feest aan Reeuwijkse kant.

“Zelfs bij de 2-1 zat ik redelijk rustig op mijn stoel”, zei Be Fair-trainer Martijn Peters, die vol ongeloof de 2-2 en 2-3 in zich opnam. “Die 2-2 was een enorme tik, de 2-3 een nog grotere. Een gelijkspel voelde al een nederlaag, laat staan hoe we ons nu voelen”, probeerde hij de gemoedstoestand van zijn team te beschrijven. “Iedereen is er ziek van.”

“We hebben onszelf enorm tekort gedaan. We hadden de zege voor het grijpen en dat was op basis van de wedstrijd ook verdiend geweest. CVC Reeuwijk heeft nauwelijks kansen gehad.”

Geert Koren en Lennart Cok begonnen in de basis en dat gaf Be Fair vertrouwen. “Op die desastreuze slotfase na ging alles goed”, meende Peters. “Het is ontzettend zuur. Het resultaat is slecht, maar we mogen ook niet de dingen vergeten die wel goed gingen. In de wetenschap dat de voorbereiding allesbehalve vlekkeloos verliep, mogen we over het vertoonde spel niet ontevreden zijn”, zocht Peters naar een lichtpuntje.

ASW kwam tegen Floreant, dat op papier één van de kampioenskandidaten is in de vierde klasse, niet in de buurt van een stunt. “Die jongens hebben geknokt voor wat ze waard waren”, zei trainer Justin Sterk na de 0-5 nederlaag. “We misten met Ewout Haagsman, Jordy van Rheede, Quinten van Leeuwen en Geoffrey Grimmelius vier ervaren basiskrachten. We hadden daardoor een lichtgewicht middenveld.”

“Zaterdag tegen SPV’81 spelen we tegen een gelijkwaardige tegenstander. Dan maken we meer kansen om te winnen.”