Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Nieuwenhuis maakt de 31.000ste bewoner en zijn partner alvast een beetje wegwijs middels een tekening op de muur.</p>

Nieuwenhuis maakt de 31.000ste bewoner en zijn partner alvast een beetje wegwijs middels een tekening op de muur.

(Foto: Nicole Lamers)

Op naar de 40.000 inwoners

  •   keer gelezen

Waddinxveen - De 21-jarige Lara Slagter en de 22-jarige Mike Slagter werden maandag 20 september in hun woning aan de Justus van Effenlaan verrast door burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis met een pakketje met lokale lekkernijen. Het stel schreef zich vorige maand in als nieuwe bewoners van de gemeente en Mike bleek de 31.000ste inwoner van Waddinxveen te zijn.

Nog maar een klein jaar geleden werd met het planten van een boom gevierd dat de gemeente haar 30.000ste inwoner verwelkomde. “Het gaat inderdaad erg rap”, erkent Nieuwenhuis. “We hebben in al onze visies en bouwplannen het aantal van 35.000 altijd als maximum aangehouden, maar ik heb eens alle plannen op een rijtje gezet en als alles doorgaat, worden de komende jaren nog 4000 woningen gebouwd en daarmee groeien we naar een dorp met circa 40.000 inwoners.”

De Slagters beseffen dat ze erg veel geluk hebben gehad dat zij in deze tijd en op hun leeftijd een huis hebben kunnen kopen. “We hebben er ook flink voor gespaard”, zegt de man des huizes. Het stel heeft al vier jaar een relatie. En ze zijn bewust voor een huis gegaan waar nog een hoop aan moest gebeuren. “Ik ben zelf elektricien en ken een hoop handige mensen, dat scheelt een heleboel.”

Medio november hoopt het koppel de woning te betrekken. “Het ziet er op dit moment misschien niet zo uit, maar als straks de stukadoor is geweest, alles is gesausd en de vloer is gelegd, gaat het hard vooruit.” 

Lara komt uit Schiedam, Mike uit Zoetermeer. Waarom hebben ze voor Waddinxveen gekozen? “We hebben in de hele regio gezocht, want het is echt wel heel lastig. Waddinxveen sprak ons meteen aan, een dorp met een knusse uitstraling.” Dat ze de gekochte woning voor een groot deel moesten strippen en er nog een hoop moest gebeuren, namen ze op de koop toe. “Dat is ook juist wel heel leuk, want je maakt het helemaal van jezelf.”

Nieuwenhuis somt de voordelen op van Waddinxveen en geeft het stel bijna een hoorcollege over wat waar is te vinden. Zo tekent hij met een stuk steen de bedrijventerreinen van Waddinxveen op de betonnen muur en legt uit waar ze ongeveer zijn te vinden vanuit de Justus van Effenlaan. 

Het jonge koppel luistert gedwee en probeert alles te plaatsen. Iedereen komt tot de slotsom: ‘Eerst de woning maar eens opknappen en dan de nieuwe woonplaats ontdekken.’

Meer berichten