Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Ontmanteling van de kleine winkeltjes aan de Passage, dat lange tijd dienst deed als h&eacute;t centrum van Waddinxveen.</p>

Ontmanteling van de kleine winkeltjes aan de Passage, dat lange tijd dienst deed als hét centrum van Waddinxveen.

(Foto: archief)

‘Passage moet vooral meer samenhang krijgen’

  •   keer gelezen

Waddinxveen -  Zo’n 125 woningen; van maisonnette en huurappartementen tot vrijstaande huizen, lofts (een grote woning die doorgaans uit één ruimte bestaat) in een gebouw dat doet denken aan de voormalige Spijsfabriek aan de Kerkweg, en een duidelijke straat waar het ook goed toeven is voor fietsers en voetgangers, met bankjes en waterpartijen. In een notendop zijn dit de plannen die door een architectenbureau zijn gemaakt voor invulling van de Passage en die 15 september uit de doeken werden gedaan.   

Samenhang, dat was vooral het kernwoord van de bijeenkomst. In het gebied moet samenhang komen. En dat betekent voor de planmakers dat de lege plekken opgevuld moeten worden en dat er een echte straat gevormd moet gaan worden met heel veel verschillende woningen naast elkaar. 

Overigens kunnen het nog meer worden dan 125 woningen, indien de voormalige C1000 die in handen is van Gemiva, wellicht ook vervangen wordt door woningbouw. De gemeente wil al lange tijd dat het gebied tussen het spoor en de hefbrug een metamorfose krijgt; het zogenoemde Sleutelkwartier. Aan de 11 locaties die extra aandacht behoeven zoals de Passage, is er nog één aan toegevoegd: hotel De Unie. 

Het verkeer rondom de Passage moet de andere kant op worden geleid, meent het architectenbureau. Dus richting de Prinses Beatrixlaan. Maar met name Prins van het CDA leek daar nog niet zo van overtuigd en wilde graag onderzoeken daarover inzien. Door veel raadsleden werd waardering uitgesproken over de plannen, al waren er ook nog wel wat opmerkingen over hoogte van gebouwen en of het hele plan voldoende gaat aansluiten op het centrum van Waddinxveen en er niet nog meer versnippering zal zijn. Ook komen er muurschilderingen zoals nu al het geval is bij de Popacademie. 

In een besloten gedeelte na afloop van de openbare bijeenkomst werd door de deskundigen en de gemeente gepraat over de financiën en dergelijke.

Meer berichten