Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De offici&euml;le opening waarbij de wethouder geholpen werd door Ezra Moerland.</p>

De officiële opening waarbij de wethouder geholpen werd door Ezra Moerland.

(Foto: Marlies de Baare)

De gerenoveerde Bethelschool officieel geopend

  •   keer gelezen

Na maanden van renovatie is de Bethelschool op vrijdag 17 september officieel geopend door wethouder Brigitte Leferink. Het oude gebouw aan de Lindengaarde waar voorheen basisschool Kleurrijk was gevestigd, is omgetoverd tot een modern schoolgebouw met veel licht en houten materialen. Naast het gebouw is ook het schoolplein grondig aangepakt waardoor het nu beter aansluit op het gebouw.

Marlies de Baare

Rond half negen klinkt het gezang van de leerlingen van de Bethelschool al in de verte. Voordat de officiële openingshandeling door wethouder Brigitte Leferink wordt verricht, spreekt zij de aanwezigen toe: “Eigenlijk hadden we hier in januari al willen staan maar toen ging het niet door vanwege corona, maar vandaag is een prachtige dag om te vieren dat jullie een heel mooi schoolgebouw hebben.” 

Vervolgens openden de wethouder Leferink samen met Ezra Moerland de deuren van het hernieuwde gebouw met een fictieve sleutel. “Het was hoog tijd om het gebouw aan te pakken”, vertelt Aart Jan Damsteeg, directeur van de school. “Het gebouw stond hier al 50 jaar dus het was echt aan vernieuwing toe.” 

Voordat aan nieuwbouw werd gedacht, is eerst gekeken of het reeds bestaande gebouw vernieuwd kon worden. Renovatie waarbij de nadruk kwam te liggen op duurzaamheid, was de uitkomst. En dus bleven de fundering, de staalconstructie en sommige muren staan en is op het bestaande gebouw een nieuw geïsoleerd dak aangebracht. “Verder is er vloerverwarming aangelegd en is er een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd waardoor we de CO2-waarden goed kunnen beheersen”, vertelt Damsteeg terwijl hij door het gebouw loopt. 

“We hebben op de Bethelschool nu ook een groenblauw schoolplein”, gaat hij door. Zo’n schoolplein staat voor een speelplek waarin de beleving van het klimaat centraal staat. Zo is ‘groen’ verwerkt als beplanting en als kunstgrasvlakken en ‘blauw’ door aan regenafvoer te denken. 

Volgens Boaz uit groep 5 is ‘het allerleukste aan het nieuwe schoolgebouw dat er nu een echt handvaardigheidslokaal is’. Maar wat de leerling misschien nog wel leuker vindt is het nieuwe voetbalveld op het schoolplein.

Meer berichten