Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Halvard Jan Hettema, hier aandachtig luisterend en met de pen in de mond. (Archieffoto HvH/ tekst: Erik van Leeuwen)&nbsp;</p>

Halvard Jan Hettema, hier aandachtig luisterend en met de pen in de mond. (Archieffoto HvH/ tekst: Erik van Leeuwen) 

(Picasa)

Halvard Jan Hettema stopt als raadslid

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Halvard Jan Hettema heeft het college en de gemeenteraad woensdagavond 15 september op de hoogte gesteld van zijn besluit om te stoppen als raadslid. Met ingang van de raadsvergadering op 13 oktober beëindigt hij zijn raadslidmaatschap van PvdA/GroenLinks.

“Nadat ik in een eerder stadium al het fractievoorzitterschap heb moeten loslaten, vraagt mijn privésituatie nu om een andere keuze te maken. De combinatie van werk, raad en mantelzorg biedt mij niet langer de gelegenheid om al die werkzaamheden goed op te pakken”, laat Hettema in een schrijven weten.

Volgens de bevlogen Hettema ‘doe je de raad er niet even bij’. “Het is een te belangrijke taak die vraagt om volledige inzet.” Die inzet zegt Hettema op dit moment helaas niet meer te kunnen leveren. Hij schrijft dat voor hem een tijd aanbreekt van zorgen voor de kleine kring waarbij volgens hem ‘het hier en nu even te belangrijk is om te laten gaan’. “Dat vraagt om andere keuzes. Het betekent gelukkig niet dat ik mijn maatschappelijke inzet beëindig, maar dat ik me ga richten op minder tijdrovende - maar net zo interessante en belangrijke- onderwerpen. Daardoor komt er hopelijk een betere balans tussen werk, maatschappelijke inzet, hobby’s en privé: in mijn dagelijks werk heb ik altijd verkondigd dat juist die balans zo belangrijk is.”

Hettema geeft ook aan dat hij de politiek niet definitief vaarwel zegt. “Al hoop ik niet een soort Heintje Davids te worden: politiek is te boeiend om helemaal los te laten.” Wie op de stoel van Hettema komt te zitten, is nog niet bekend.

Meer berichten