Logo hartvanwaddinxveen.nl

Veertien verenigingen langs de deuren voor Grote Clubactie

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Veertien verenigingen uit Waddinxveen starten zaterdag 18 september met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost drie euro per stuk en daarvan gaat 80 procent naar de club.

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik 9,5 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten door corona. 

Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten liepen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.” 

Ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Directeur Frank Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die vanaf 18 september weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.”

Meer berichten