Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Scholencomplex Triangel dat pas anderhalf jaar geleden werd geopend. (tekst: Erik van Leeuwen; afbeelding: pr)</p>

Scholencomplex Triangel dat pas anderhalf jaar geleden werd geopend. (tekst: Erik van Leeuwen; afbeelding: pr)

Tijdelijke school van ‘hoogwaardige kwaliteit’

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De tijdelijke lokalen die gebouwd worden op het braakliggende terrein naast de school in Triangel zullen op termijn worden vervangen door woningbouw. Dat werd duidelijk tijdens een presentatie van de ontwikkelingen.

“De tijdelijke school, die er maximaal vijftien jaar komt te staan, krijgt geen andere publiek bestemming”, zei projectleider Mark Wevers na vragen van bewoners. “Het wordt bestemd voor woningbouw. Wat er precies komt, is nu nog niet duidelijk.”
De tijdelijke school gaat tien lokalen herbergen. Vijf op de begane grond en vijf op de eerste verdieping. Het is de eerste fase van een project dat uit drie delen bestaat en dat in augustus 2022 gerealiseerd moet zijn. Het is de bedoeling dat een jaar later de permanente lokalen van de school gereed zijn.

Het gaat om acht lokalen, vijf voor de Dick Brunaschool en drie wissellokalen. In het huidige hoofdgebouw gaat de andere basisschool, TOV, de reeds bestaande wissellokalen gebruiken. De indeling past beter bij het soort onderwijs dat door TOV gegeven wordt. Bij de realisatie van de tijdelijke school wordt ook rekening gehouden dat beide scholen lokalen gaan gebruiken. Er is een flexibele indeling die aangepast kan worden aan het soort onderwijs.De aanpassingen aan het hoofdgebouw van de huidige school moeten in de zomer 2024 zijn gerealiseerd. Uit berekeningen blijkt dat de scholen in de periode tussen 2025 en 2030 de grootste piek verwachten qua leerlingenaantallen. Zolang de tijdelijke school er nog niet is, zal ook gebruik gemaakt gaan worden van het scholencomplex aan de Kerkstraat. Volgens architect Ronald de Rooij heeft de tijdelijke school een kwalitatief hoog karakter. “Het Q-team van de wijk Triangel heeft er bewust voor gekozen de tijdelijke school op te laten gaan in de al bestaande. Vaak zie je barakken als tijdelijke voorzieningen, maar in dit geval heeft de tijdelijke school de uitstraling van de bestaande school. Het wordt één geheel en niet twee scholen.”

Tussen de tijdelijke en permanente school komt een gymzaal, die tevens een eigen entree krijgt voor andere gebruikers buiten schooltijd. Op dit moment loopt de selectieprocedure voor een aannemer die de school gaat bouwen. Een onafhankelijk bureau is momenteel ook bezig een onderzoek te doen naar de parkeersituatie en de verkeersveiligheid rondom de school. “Daarbij wordt alles meegenomen: de bestaande situatie, maar ook verkeersstromen in de toekomst”, aldus Wevers, die verwacht dat de resultaten voor december bekend zijn.

Meer berichten