Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De wethouders Kirsten Schippers (links) en Inge Nieuwenhuizen. (foto:pr)</p>

De wethouders Kirsten Schippers (links) en Inge Nieuwenhuizen. (foto:pr)

Gemeenten willen verkeersproblemen samen oplossen

  •   keer gelezen

Waddinxveen/Bodegraven - Wethouders Kirsten Schippers van Waddinxveen en Inge Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk hebben donderdag 9 september hun handtekening gezet onder een overeenkomst om verkeerskwesties samen op te pakken. 

Inwoners van Reeuwijk-Dorp en bewoners rondom de Brugweg in Waddinxveen zeggen al jarenlang hinder te hebben van verkeersonveilige situaties, sluipverkeer en overlast van zwaar verkeer in hun omgeving.   

Beide gemeenten zijn van plan om de precieze problemen inzichtelijk te maken en samen te kijken naar mogelijke oplossingen.

Voor dit onderzoek schakelen ze een extern onderzoeksbureau in. De resultaten worden verwacht rond de zomer van 2022. Daarna besluiten beide gemeenten over de inzet van die oplossingen.

De aanpak van de verkeerskwesties volgt uit de samenwerking binnen Beter Bereikbaar Gouwe. Dat programma werkt aan het verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid van de regio. “Wij zien dit als een lokale opgave van twee gemeenten,” licht wethouder Nieuwenhuizen van Bodegraven-Reeuwijk toe. 

Meer berichten