Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De heren van de Gouwestem mochten eindelijk weer met elkaar zingen. (foto en tekst: Annette van den Berg)</p>

De heren van de Gouwestem mochten eindelijk weer met elkaar zingen. (foto en tekst: Annette van den Berg)

Veertigjarige Gouwestem op halve kracht bij eerste repetitie

  •   keer gelezen

Waddinxveen –  Na anderhalf jaar vond maandagavond 6 september eindelijk weer een repetitie plaats van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem. Met muziek op papier, op tablet of in het hoofd zongen de mannen zich warm met psalmen en gospels. 

Om anderhalve meter afstand te kunnen houden, was slechts de helft van de leden aanwezig, maar tot verbazing van dirigent Martin Lans klonk het hartstikke goed. “Misschien is vanavond alleen de goede helft gekomen? Maar jullie luisteren beter naar elkaar dan anders.” Mogelijk kwam dat omdat burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van de partij was. Ook hij zong uit volle borst mee. In zijn vorige woonplaats Lisse was hij zelf lid van een mannenkoor.

Volgens voorzitter Rijk Vinke beloofde Nieuwenhuis in maart 2020 al om de volgende keer mee te komen zingen. Dat dat anderhalf jaar zou duren vanwege corona, was niet voorzien. Hij was er nu omdat het dinsdag 7 september precies veertig jaar was geleden dat het koor is opgericht.
De Gouwestem is uitgegroeid tot één van de grootste mannenkoren in Nederland. Volgens oprichter, oud-voorzitter en erelid Nico Vavier zijn er ook dertigers en veertigers onder de leden en komen ze uit de wijde omtrek, van Alphen tot Hendrik Ido Ambacht. Nieuwenhuis is blij zo’n koor op Waddinxveense bodem te hebben: “Het bloeit rijkelijk, het heeft leden genoeg en een dirigent om trots op te zijn.” Hij beloofde volgende week mee te zingen bij de repetitie van de andere helft van het koor.

Meer berichten