Melissant is zaterdag te gast bij ASW voor de beker.

ASW in slotfase naast DVC

Sport 196 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft aan de eerste bekerwedstrijd een punt overgehouden. In Delft maakte de ploeg op bezoek bij DVC in de slotfase een 2-1 achterstand goed: 2-2.

DVC en ASW waren in Delft aan elkaar gewaagd. Volgens trainer Justin Sterk was een gelijkspel dan ook een juiste afspiegeling van de veldverhoudingen tussen de twee vierdeklassers. “DVC zit in een soortgelijke fase als wij en bouwt aan een prestatie-elftal. Het was een leuke, open wedstrijd.” Daarin opende de thuisploeg de score. Het antwoord van ASW bleef niet lang uit. Nadat Geoffrey Grimmelius ten koste van een overtreding de weg naar het Delftse doel was geblokkeerd, trof Michael de Zwart vanuit de vrije trap doel: 1-1. De Zwart beloofde onlangs vijftien doelpunten dit seizoen in de competitie. DCV nam voor rust echter weer een voorsprong. ASW voerde in de tweede helft de druk op om zo de gelijkmaker te forceren. Met Quinten van Leeuwen als extra spits kregen de bezoekers in de 85e minuut de verdiende gelijkmaker via Jaco Appel. Een minuut voor tijd zag Aldin Smajlovic zijn kopbal een paar centimeter naast de DVC-goal gaan.