Be Fair verloor de eerste wedstrijd op het toernooi tegen BSC’68. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Be Fair verloor de eerste wedstrijd op het toernooi tegen BSC’68. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Be Fair grijpt naast eigen Veltins Cup

Sport 315 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Be Fair is er zaterdag niet in geslaagd het eigen toernooi te winnen. De formatie van trainer Martijn Peters moest in de strijd om de Veltins Cup genoegen nemen met de tweede plaats achter BSC’68.

Aan het toernooi werd verder deelgenomen door Floreant, Zwammerdam en Moerkapelle. De achteraf beslissende wedstrijd, tussen Be Fair en BSC’68, eindigde in de eerste speelronde in een 0-1 zege voor de Benthuizense ploeg. “We begonnen heel slecht aan het toernooi”, zei Martijn Peters. “BSC stoorde onze opbouw in een vroegtijdig stadium en wij hadden moeite om tot een goede aanval te komen. We speelden slordig en leden veel balverlies.”

De trainer zag zijn ploeg daarna wel groeien in het toernooi. Tegen zijn oude club Moerkapelle werd het overwicht vertaald in een 1-0 zege door een doelpunt van Tom de Vos. Ook tegen Zwammerdam en Floreant boekten de gastheren in dertig minuten een 1-0 zege. Tegen Zwammerdam was Troy Vos de matchwinnaar, tegen Floreant was Haddoufi el Harti trefzeker.

Peters was enigszins teleurgesteld over het optreden van zijn selectie. “Zeker als je dat vergelijkt met de oefenwedstrijd tegen Berkel waar we een half uur echt prima voetbalden. Dat niveau hebben we niet gehaald. Wellicht kwam dat ook doordat we wisselend op gras en kunstgras speelden.”

De oefenmeester gebruikte tijdens het toernooi zestien spelers. “Iedere speler heeft minimaal een uur gespeeld. Daar is zo’n toernooi ideaal voor. We bouwen de belastbaarheid van de spelers langzaam op. Ze hebben bijna een jaar geen wedstrijd gevoetbald. Een wedstrijd is qua intensiteit toch anders dan trainen.”

Peters, die op sportpark ‘t Suyt Bert de Best opvolgde, zegt al een goed beeld te hebben van de selectie. Hij liet tijdens de Veltins Cup beide keepers, Robbert Plug en Thomas Hartevelt, twee wedstrijden spelen. “Ik maak later de keuze wie eerste en wie tweede keeper wordt.”
Zaterdag speelt Be Fair zijn eerste bekerwedstrijd. MSV’71 uit Maassluis komt dan naar Waddinxveen.