Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: Pixabay

Dit is de naam van het nieuwe participatieplatform van Waddinxveen

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Het nieuwe participatieplatform van de gemeente Waddinxveen heet Waddsup. De naam werd bedacht door inwoner Jeroen Helbers die tijdens de tweede ronde de meeste stemmen kreeg.

Wethouder Kirsten Schippers van Samenlevingsparticipatie overhandigt de bedenker van de winnende naam binnenkort een OPW-cadeaubon. Ook twee inwoners die stemden op één van de namen krijgen een OPW-cadeaubon.

Inmiddels hebben 208 mensen zich geregistreerd voor het nieuwe online participatieplatform. Er werden in totaal 55 ideeën voor een naam ingediend. Op de vijf geselecteerde namen brachten 87 inwoners hun stem uit. De naam ‘Waddsup’ was met 28 stemmen net iets populairder dan de naam ‘Wad denkt u?’, die 25 stemmen kreeg. 

Opbouwen
In de zomer gaat de gemeente aan de slag met het verder opbouwen van het online participatieplatform. Wethouder Schippers: “We kunnen na de vakantie weer nieuwe projecten aan de inwoners voorleggen. We kijken daarbij naar groenprojecten, herinrichtingsprojecten, maar ook naar nieuwe ontwikkelingen zoals de Noordkade en het Sleutelkwartier. En als corona het toelaat komt er dit jaar ook weer een Meet & Match en een oktober participatiemaand.”

Meer berichten