Logo hartvanwaddinxveen.nl
Het Akkeroord in Waddinxveen moet vooral groen blijven, zo wil een petitie bewerkstelligen.
Het Akkeroord in Waddinxveen moet vooral groen blijven, zo wil een petitie bewerkstelligen. (Foto: Google Streetview)

Bewoners starten petitie: ‘Houd Akkeroord groen’

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Bewoners aan Akkeroord zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met de instemming van het college om startende bedrijven in principe de kans te geven in het gebied. Anna Oskam woont aan Akkeroord en zegt nu nog uit te kijken op grasland waar vaak koeien en schapen grazen. Dat heeft ze veel liever dan uitkijken op een bedrijf. 

Onlangs stemde het college in met een principeverzoek om bedrijvigheid aan de Zuidelijke Rondweg achter Akkeroord mogelijk te maken. Hier is een perceel van circa 1,5 hectare groot dat op dit moment voor agrarisch gebruik bestemd is. 

Volgens het college is het gebied te klein voor agrarisch gebruik in de toekomst. ‘Omdat het gebied dichtbij verschillende wegen en bedrijvigheid ligt is bedrijvigheid op deze plek gewenst’, is te lezen in de uitleg van het dagelijks gemeentebestuur. Wethouder Martijn Kortleven is degene die hierover gaat.

Anna Oskam is inmiddels een petitie begonnen met als doel het groen houden van Akkeroord. De petitie is inmiddels (d.d. 16-7, red.) ondertekend door 130 personen. Oskam hoopt op nog meer handtekeningen en verwacht de petitie over een maand te overhandigen aan wethouder Kortleven.

De petitie is te vinden op www.petities.com/hou_akkeroord_groen.

Meer berichten