Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>De stalen luifel van het voormalige gemeentehuis ligt inmiddels&nbsp;in stukken, klaar voor hergebruik.</p>

De stalen luifel van het voormalige gemeentehuis ligt inmiddels in stukken, klaar voor hergebruik.

(Foto: gemeente Waddinxveen)

Staal van oud gemeentehuis verwerkt in nieuwe sporthal

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Herbruikbaar materiaal uit het voormalig gemeentehuis wordt gebruikt bij de bouw van de nieuwe sporthal op sportpark De Sniep. De start van de bouw staat gepland voor eind dit jaar.

Op dit moment vindt de sloop van het oude gemeentehuis plaats. Zo’n zeven ton staal is voor hergebruik apart gelegd, evenals kozijnen, deuren, houten plafonddelen en beton. 

Niet alleen materialen uit het voormalige gemeentehuis worden hergebruikt, ook materialen uit kinderdagverblijf De Boemel aan de Beukenhof komen hiervoor in aanmerking. De sloop van dit gebouw begint binnenkort.

De nieuwe sporthal komt te liggen tussen de kantine van voetbalvereniging ASW en Gouwebad De Sniep. Het is de bedoeling dat de nieuwe sporthal begin 2023 klaar is.

Circulair bouwen
Circulair bouwen begint, volgens de gemeente, al bij het ontwerp van een gebouw. Bij de nieuwe sporthal wordt er dus niet alleen een ontwerp gemaakt van hoe het gebouw in elkaar gezet moet worden, ook wordt vastgelegd hoe het gebouw weer uit elkaar gehaald kan worden.

Alle materialen worden zo gemonteerd dat het zonder te slopen losgehaald kan worden. Stalen balken en liggers worden bijvoorbeeld niet gelast, maar met boutverbindingen aan elkaar bevestigd. Ook worden alle gebruikte materialen in een zogenoemd grondstoffenpaspoort genoteerd. 

Op die manier kunnen materialen in de toekomst weer hergebruikt worden bij een eventuele sloop.

Meer berichten