Logo hartvanwaddinxveen.nl

Blij met belangstelling voor zwembad

  •   keer gelezen

Waddinxveen - Een kleine tweeduizend inwoners van Waddinxveen, 1.903 om precies te zijn, hebben hun mening gegeven via een vragenlijst over de toekomst van het zwembad. De gemeente zegt blij te zijn met ‘deze grote belangstelling’. In de gemeente Waddinxveen wonen in totaal 30.710 bewoners. 

Van 9 tot en met 22 juni kon iedereen meedenken over de toekomst van het zwembad na 2030. Het gros dat meegedacht heeft, komt uit Waddinxveen (87 procent). 

Wethouder Brigitte Leferink (Sport) laat via een persbericht weten dat ze het ‘ontzettend fijn vindt dat zoveel mensen de vragenlijst hebben ingevuld. De toekomst van het zwembad is een onderwerp dat leeft’. Over de resultaten wordt nog niet gerept. Deze moeten nog verwerkt worden in een visie. 

Leferink wil komende tijd antwoord krijgen op de vraag of Waddinxveen na 2030 een zwembad moet houden. En zo ja, wat voor soort zwembad het dan moet zijn. 

Er wordt niet alleen gekeken naar de uitkomsten van de vragenlijst. De gemeente heeft ook gesprekken gevoerd met gebruikers van Gouwebad De Sniep en het Platform Sport Spel en Bewegen. 

Daarnaast wordt uiteraard ook naar de kosten gekeken en naar het aanbod van zwembaden van gemeenten in de buurt. Het is de bedoeling dat de gemeenteraad eind dit jaar een besluit neemt over de toekomst van het zwembad.

Meer berichten