Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Het kindcentrum aan de Parklaan waarin ook kinderopvang Quadrant &nbsp;is gehuisvest.</p>

Het kindcentrum aan de Parklaan waarin ook kinderopvang Quadrant  is gehuisvest.

Quadrant Parklaan hangt poster op in plaats van te gaan staken

  •   keer gelezen

Waddinxveen/regio - Naar schatting staakten honderden kinderopvanglocaties in Nederland op donderdag 8 juli. Ze legden een hele dag of een deel ervan het werk neer, omdat de werkgeverskoepels in de cao Kinderopvang geen goede afspraken zouden willen maken om op korte termijn iets te doen tegen de hoge werkdruk. 

De medewerkers van Quadrant aan de Parklaan in Waddinxveen waren ook benaderd door de FNV, maar hebben van een stakingsdag in Nieuwegein waar duizenden mensen aanwezig waren, afgezien. Ze wilden het de ouders van hun kinderen niet moeilijk maken. 

Volgens directeur Dirk-Peter van ‘t Sant van Quadrant is gekozen voor een alternatief stakingsmiddel: het ophangen van een poster. 

Het is de eerste landelijke staking in meer dan twintig jaar tijd in deze sector. Op 1 juli trapten ruim 500 medewerkers uit Noord-Holland en het zuiden van Flevoland af met de eerste regionale staking.

Eén van de FNV-voorstellen is dat werkgevers de groepsgrootte aanpassen. Daarnaast willen de FNV-leden dat de groepshulpen terugkomen, zodat zij alle aandacht aan de kinderen kunnen geven, in plaats van alleen bezig zijn met de vuile vaat.

Meer berichten