Logo hartvanwaddinxveen.nl
<p>Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis nam woensdag als voorzitter van de gemeenteraad de petitie in ontvangst.</p>

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis nam woensdag als voorzitter van de gemeenteraad de petitie in ontvangst.

(Foto: Erik van Leeuwen)

Ouders Dick Bruna: ‘Gemeente moet vervoerskosten betalen’

  •   keer gelezen

Waddinxveen – De ouders van de kinderen van groep 2 van de Dick Brunaschool, die komend schooljaar - wegens ruimtegebrek - tijdelijk aan de Kerkstraat worden ondergebracht, overwegen eventuele reiskosten te verhalen op de gemeente. Dat zei een woordvoerder bij de overhandiging van een petitie aan burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis tijdens de gemeenteraadsvergadering op 7 juli.

Erik van Leeuwen 

De ouders zijn het er niet mee eens dat hun kinderen, die nu nog in groep 2 zitten, volgend schooljaar geen onderwijs meer kunnen volgen op de school in de Triangel. De relatief nieuwe school is nu al uit zijn jasje gegroeid. Omdat nieuwbouw een jaar in beslag neemt, kan de Dick Brunaschool niet alle leerlingen huisvesten op de school aan de Parklaan. 

De school zelf heeft ervoor gekozen om de groep 3-leerlingen tijdelijk aan de Kerkstraat onder te brengen. Hoewel dat geen beslissingsbevoegdheid is van de gemeente, stellen ouders die gemeente wel indirect verantwoordelijk voor de situatie. 

Volgens diezelfde ouders was dit namelijk te voorkomen geweest als er tijdig actie was ondernomen. “We zijn door de gemeente in de maling genomen”, zei één van de ouders in de gemeenteraad waarbij ze de petitie overhandigde met 354 handtekeningen. Volgens haar zijn families ‘verleid’ om voor Triangel te kiezen vanwege de voorzieningen. “De school staat midden in de wijk. Ideaal.” 

Ouders hebben er grote moeite mee dat hun kroost straks elders onderwijs krijgt. “Onze kinderen worden met taxibusjes na schooltijd vervoerd naar de bso. Het is geen fijn gevoel dat andere mensen je kinderen vervoeren.” Bij ouders leeft ook de vrees dat zij de rekening gepresenteerd krijgen voor het extra vervoer dat nodig is. Daarom denken zij eraan om de kosten te verhalen bij de gemeente. 

Een groep ouders hield eind juni een demonstratie bij het gemeentehuis tegen het plan, dat intussen door de gemeenteraad is vastgesteld.

Volgens D66-fractievoorzitter Albert Grooten heeft een groot deel van de gemeenteraad de ouders en de demonstratie genegeerd. Die opmerking schoot in het verkeerde keelgat bij WeWa-fractievoorzitter Sylvia Vink, die Grooten stemmingmakerij verweet. 

Meer berichten