De vrouwen van Be Fair vieren een zege aan het begin van dit seizoen.
De vrouwen van Be Fair vieren een zege aan het begin van dit seizoen. Foto: Erik van Leeuwen

Van der Lee velt ASW met hattrick

Sport 729 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – De vrouwen van Be Fair kunnen in de zomervakantie met heerlijk gevoel de stranden en campings op. Het oefenpotje met ASW ging met 2-6 gewonnen, waarbij Astrid van der Lee de hoofdrol speelde.

Erik van Leeuwen

De 26-jarige rechtsbuiten speelde de wedstrijd van haar dromen. Zij scoorde drie keer in de eerste helft, zette haar ploeg van 1-1 op een 1-4 voorsprong en tekende daarmee voor een zuivere hattrick. “Ik ben normaal niet zo van het doelpunten maken, maar vandaag lukte heel veel.” 

Zoveel dat ze bij een 3-1 voorsprong ook maar de vrije trap opeiste die Be Fair vlak voor rust kreeg. “Ik had zoiets ‘als ik al twee keer heb gescoord, dan gaat deze er ook in’. Dat gebeurde dus ook.”

Vijfdeklasser ASW en vierdeklasser Be Fair trakteerden het ruim opgekomen publiek sowieso op de nodige doelpunten. Na de openingstreffer van Zoë Klomp, die met haar tweede goal ook de eindstand bepaalde, kwam de thuisploeg nog terug, maar na de drie bedrijven van Van der Lee moest ASW capituleren. “Het is en blijft maar een oefenwedstrijdje, ook al is het tegen Be Fair”, tilde ASW-laatste vrouw Iris Geijsen niet al te zwaar aan de nederlaag.

“Be Fair was conditioneel beter. Ze hadden in elk geval meer energie. Bij ons was het wel erg wennen.” Volgens Geijsen staat de blik bij ASW op het nieuwe seizoen gericht. “We trainen door in de zomer. In augustus krijgen we nieuwe trainers en die gaan ons vooral op conditioneel opzicht bijspijken. Dat hebben we ook zo afgesproken.” 

Ook Van der Lee en Be Fair gaan niet op de lauweren rusten. “Het is hartstikke fijn om weer een wedstrijd te hebben gespeeld, maar je merkt wel dat het wedstrijdritme helemaal weg is. We moeten straks echt aan de bak om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te verschijnen.”

In het team van Be Fair is nog steeds een plaatsje ingeruimd voor Margreet Visser. Van der Lee: “Zij is vijftig, maar een sluwe vos in de spits.”