Odette de Boer voor Cultuurhuys De Kroon.
Odette de Boer voor Cultuurhuys De Kroon. Foto: Odette de Boer

Powervrouw # 18: kroonjuweel Odette de Boer

Human Interest 384 keer gelezen

Na een oproep van de gemeente aan inwoners om lokale ‘powervrouwen’ in het zonnetje te zetten op Internationale Vrouwendag op 8 maart, werden 30 gegadigden naar voren geschoven, onder wie Odette de Boer (67).

Op de dag dat ze de bloemen zou krijgen, had ze haar hoofd echter heel ergens anders naar staan. Ze had een oom in huis die op sterven lag. Later ontving ze de bloemen alsnog via de bode. Haar inzet als mantelzorger is één van de dingen die Jeanette Heezen in De Boer zo bewondert. Zowel Heezen als De Boer zitten in het bestuur van Cultuurhuys De Kroon. “Ook hier is ze erg oplossingsgericht bezig.” 

En daarom vindt Heezen dat De Boer de titel ‘powervrouw’ verdient. Zelf zegt De Boer bescheiden: “Die bloemen zijn natuurlijk ook voor al die 70 vrijwilligers met wie we het doen. We doen het natuurlijk met elkaar.” Dat De Kroon buiten corona een pittig jaar had, moge duidelijk zijn. De Boer zegt hierover: “De muren zijn helaas niet van elastiek. We kampen echt met ruimtegebrek.” 

Bovendien is besloten dat de stichting niet meer over het beheer van De Kroon gaat, maar puur een theaterfunctie heeft en zich bezighoudt met de horeca. “Daar moet je dan weer een nieuwe richting in zoeken.” 

Wie De Boer zelf een powervrouw vindt? “Erna Sibbald van De Blauwe Vlinder die uitvaarten verzorgt. Ik vind haar zo empathisch en goed georganiseerd. Een geweldig mens die hulp biedt in een tijd dat je zelf wat minder bent.”

Lees hier het verhaal terug over powervrouw # 17.