Afbeelding

CDA verontrust over ‘nul’ betaalbare, sociale woningen

Algemeen 428 keer gelezen

Waddinxveen – CDA-raadslid Frans Schwiebbe heeft zich opnieuw kritisch uitgelaten over het woonprogramma in Waddinxveen. Aanleiding is dat er afgelopen jaar geen nieuwbouwwoningen zijn gebouwd in de sociale, lees ‘betaalbare’ sector.

Door Erik van Leeuwen

Waddinxveen bouwde er afgelopen jaar flink op los. Met Triangel als motor werden afgelopen jaar 454 nieuwe woningen gerealiseerd. Dat waren echter alleen koopwoningen boven de 225.000 euro. 

Motie
“Er is geen enkele nieuwe sociale eengezinshuurwoning gebouwd. De voorraad is zelfs afgenomen, omdat er in 2019 en 2020 tien van die woningen zijn onttrokken aan de huursector, door ze te verkopen. Daarnaast is er geen enkele sociale koopwoning gerealiseerd onder de 225.000 euro. Dat baart mij zorgen”, zei Schwiebe die aankondigde deze week met een motie te komen.

Volgens wethouder Kirsten Schippers gaat Waddinxveen de komende jaren wel in de cijfers terugzien dat er meer gebouwd wordt voor de sociale sector en middenhuur. “De plannen daarvoor liggen klaar, maar omdat ze onlangs zijn aangenomen zijn ze nog niet gebouwd. Zo snel zijn we niet.”

Schwiebbe wees er nog eens op dat in de plannen ook geen enkele sociale eengezinshuurwoning zit. Schippers liet weten dat er gesproken wordt met woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland, maar liet ook weten dat het college inzet op sociale huurappartementen. “In de plannen voor De Dreef en het Sleutelkwartier zitten ook dat soort appartementen. Het belangrijkst is dat er sociale woningen komen.”

Schwiebbe maakt zich sinds zijn entree in de gemeenteraad in 2018 al sterk voor meer sociale woningbouw. 

Project Parkhoven maakt deel uit van nieuwbouwwijk Triangel en daar worden momenteel wel 28 nieuwbouwwoningen te huur aangeboden in de sociale sector.